...la,la,la
Jsou kočičky
co nemňoukají
jsou sněženky
co nesněží
jsou zvonečky
co necinkají
a pivoňky
co pivem
ani trochu
nikdy nevoní.
Proč sluníčka
ta sedmitečná
proč nikdy nehřejí
a proč se tulipáni
k sobě netulí...
a ví konipas
jak se koně pasou
a ví snad kostival
proč se kosti válí?
Vždyť ani kozlík
ten lékařský
nikdy nezamečí.
Páni to je řečí.
Vždyť platí
"mlčeti zlato"
myslí si to zlatý déšť
a tiše si zlatě zaprší.
~~~~~~~
Ano...nemňoukáme.
a to je ta krása češtiny, jen jí pěkně nechat znít a hned je o čem psát :-)
06.02.2021 21:26:40 | Clown
Souhlasím s Maruškou, vážně moc hezké. Až vykvete koniklec, nedáme koníka do klece. Zdraví Danila z Prahy.
05.02.2021 19:37:46 | danaska
pěkná a kvete humorem *ST ;) Pěkný víkend milá Květuško.
05.02.2021 19:33:22 | jenommarie