Smutný pohled na hladinu,
v listopadovém čase,
jen vrba stojící ve svém stínu,
poslední list na ní třepotá se.
Mlčky stojí spoře oděná
a mlžný ranní opar je nyní její šat
v ní ptačí hnízda ztichlá, opuštěná,
čekají než slunce opět začne hřát.
Smutně stojí ve svém stínu,
jak žena v Evině rouše oděná,
její nahý obraz promítá se na hladinu,
je krásná , čistá , nevinná.
První jarní paprsek přidává její kráse
zelenat začíná se její šat,
ztichlá, opuštěná hnízda ožívají zase
pod jejím větvovím odpočívám rád,
už si pomaličku nakračuje ..
22.02.2021 10:39:54 | Vivien
Vivien už aby to bylo. Miluji když se příroda probouzí a vše jde do květu.
22.02.2021 12:25:29 | Jdarks
Do stínu stromu tiše usednout
vdechovat vzduch s jarní svěžestí
veselou ptačí píseň vyslechnout,
smět zase jen tak snít o štěstí...
Krásný večer :)
17.02.2021 21:05:07 | Emily Říhová