Jsem snad kůň ?
Celý život dřu jak tažný kůň,
ten můj osud to je ale vůl.
Copak ten můj osud neví,
že se mají hýčkat křehké ženy?
Asi neví, a proto mi pořád nakládá,
starosti hloupé přikládá.
Až se vzbouřím, osedlám si oře,
vyskočím mu na záda a vyrazíme . . .
Na tom oři světem poletím
a křičet budu: „Měj se vole!“
Komentáře (0)