~~~~~~~~~
Ještě ti přírodo
pár týdnů zbývá
než zima studená
jaru moc předá
zatím jsou ještě
studená rána
někde se ukáže
havran i vrána
ale až sluníčko
se trochu zamyslí
a brouci vylezou
z děr i z pod listí
včelky se rozletí
hledat si pyl
kočičky vykvetou
čmelák se myl
trávy se zabarví
do jasné zeleně
a všechno zavoní
jarně a kouzelně.
Pak se nám ohlásí
ten „první jarní“
kdejaký ptáček
hláskem nám zazní
zpívá si hvízdá si
u hnízda štěbetá
a všechno za okny
pěkně si rozkvétá.
Tím už nám zima
konečně skončí
jen sněhem tajícím
jako vždy straší.
Ale pak už zimo nemusíš
jsem tu já,jaro,víš?
~~~~~~~~~~
Už aby Květulinko :)) *ST
21.02.2021 19:36:08 | jenommarie
...dnes to vypadá že už skoro joooooooooooo...
23.02.2021 15:14:27 | Květka Š.
Tak to je dobře milá Květulinko :);) pěkné dny a stále více sluníčka.
24.02.2021 08:46:27 | jenommarie