Stále ji viděl
chtěl se ptát
nakonec jen ticho
bylo odpovědí
na zítřek
připrav si roubík
a nebudeš se muset ptát
........ani čekat
chtěl se alespoň podívat
oknem na rodící se ráno
ale stále byla tma
a obloha bez hvězd
nedávala žádnou naději
na pohled
Pak zaslechl čísi hlas
zpíval starou baladu
slova jen ztěží vnímal
ale melodie mu běžela hlavou
jako utržený kus filmu
Vzpomenul na knihu
chtělo se mu k ní vrátit
a číst o Santiagovi
i o poušti
a o té zvláštní pouštní dívce
.............marně
její jméno mu zmizelo z paměti
ale stále ji viděl
jak stoji u studny...
Komentáře (4)
Komentujících (4)