~~~~~(:-)
Až polovičku
bude mít březen za sebou
snad se s tou druhou
nepohádá
za pár dní pak přijde
první jarní den
zima nám ukáže záda
někdy ti zimo jaro dovolí
a trochu toho bílého
zanechá v údolí
potom však,
tak jak to má být
se za jarního sluníčka
musí i ten zbytek rozpustit.
Sáně,boby,lyže,kožichy
pometla a hrnce jako klobouky
pro bílé sněhuláky
uklidíme do skříně a sklepa
a ze mně je jarní poeta
co vytáhne herbář
a pak...co asi...
nakoupím hlínu a truhlíky
hlavně ať co nejdřív
už něco na balkóně rozkvétá.
Je to tak,
jaro zimu rádo střídá
tak to každý březen bývá.
Že sněhuláka
strašák v poli střídá.
~~~~~~~~
Tak to je pravda,
dnes u nás opět sníh padá
petrklíče a tulipány
dala jsem si do zahrady
ještě máme ale čas
jaro dýchlo..přijde zas**ST
Pěkné dny a těšme se Květuško:)
05.03.2021 16:48:18 | jenommarie
Ráda jsem četla Tvoji básničku o jaru. Přeji Ti hlavně zdraví a děkuji za podělení se a možnost čtení krásné básničky o jaru. Jíťa
05.03.2021 16:22:12 | mkinka