Poprchávající slzy
Poprchávající slzy tekoucí noční ulicí,
plazící se hadi protančeni v jezy slaných vřav,
zalesknou se v svitu lamp v té křišťálové sklenici,
teď nenechajíc supy slétajíc se na pochybách.
Poprchávající slzy ředíc v ranách teplou krev,
jak rány pěstí tlumící se v pytle plné štěrku,
silné alkoholy v temných barech velkoměst,
útěchy laciných gest, pachy zdobných šperků.
Slzy, co se pak v cizích dlaních lehce odpaří,
v mračnách niter tam rozprší se časem znovu po tváři.
Přečteno 154x
Tipy 9
Poslední tipující: kikin87, Emily Říhová, Psavec, zdenka, jenommarie, mkinka, Vivien
Komentáře (1)
Komentujících (1)