po boji
v šípkové krajině
zlomeným paprskem mi vykroužíš stružku
papírově průsvitnou jak kapesník
svou bezděčnou vlečku pro smrtné panenky sítin
tkané po větru na zkřížených rukou vrb
z posledních hedvábných cárů sněhu v suterénu písma
a šumivé rýhy míz pak měkce puknou v břízách
dračím úsměvem předjaří
Má míza trochu praská bytím, je jaro to co právě cítím? Šípkové keře vyjí ...
14.01.2024 08:35:44 | básněnka
Dráček dříme v každém z nás
probouzí se a šlehne
svojí dračí silou
..a zahoří * ST
moc hezké Vojtěško
21.03.2021 12:20:31 | jenommarie