Dvojčata
Z druhého patra do přízemí
nejezdí výtah, když tam není.
Pro dívky kradli jsme, do vlasů
vítr. Pro parádu i pro krásu.
Skákajíce přes dva tři schody,
spoléhali jsme jen na náhody.
Jindy sjížděli jsme v úžasu
po zábradlí, za střelkou kompasu.
Kdo první vezme za petlici.
Kdo první vletí na ulici.
Kdo první slízne polibek,
od vzduchu, léta, od dívek.
Dnes je to jedno, ale tenkrát,
každý se snažil jenom vyhrát.
Vše jsem tehdy mohli říci,
takoví dva malí uličníci.
Když vzpomenu na naše hrátky
tak vím, že není cesty zpátky,
povoleny jsou jen dva skoky,
dolů. Třetí skok už jen do nebe.
Teplo vzpomínek vždy zazebe.
Jsem rád, že výtah nejede,
z druhého patra do přízemí,
vždyť nikdy nebyl tam a není.
25.3.2021
Jako malý ve výtahu projel jsem skoro celou Prahu ( i páternosterem ).. mladí je pryč, ale my, kluci, to tak neberem! :) Pěkné, bluesové..
15.04.2021 16:13:32 | Knoflík