Zadívala ses mi do očí,
jako bys v nich uměla číst,
kolik lidí potkal jsem,
kolik navštívil míst.
A vřelý úsměv zdobí tvou tvář,
do srdce mého vpouští svou zář.
Hle, jak chvějí se ti dlaně,
když dotýkají se mých,
tam v krajinách mé duše,
zříš každý pláč i smích.
Náhle se však v hrůze odvracíš,
pouštíš mé dlaně - kam odcházíš?
Co spatřila jsi dál,
za všemi těmi obrazy?
Bol a žal, či démony,
co životem mě provází?
Neutíkej - vrať se mi...
Budu čekat za noci,
i když se rozední...