Součástí mocné galaxie,
prastaré hvězdné spirály...
Sálavý zdroji energie,
příteli známě neznámý.
Měnivá sílo reaktoru,
přeměnou jádra hélia
v rozličné těžší prvky kovů,
teplem jsi Zemi zalila.
Planetám záři tepem k tanci,
barevným spektrem frekvence.
Slunečním větrem, gravitací,
dotekem protuberance.
Jádrem hvězdy zuří děj, deuterium jádro dej. Vyměň, změň a přetav se v nukleární výhni. Jen gravitaci děr, z daleka se vyhni. Máš to moc hezké
20.04.2021 03:43:12 | Protos1182