STUDENTÍK
vzpomínám na toho studentíka
přitom se usmívám a trochu se i stydím
kolik měl snů
trablů snad ještě víc
však rval se s nimi ostošest
nejraděj na svou vlastní pěst
hrdý
ač netušil kde se to v něm bere
touha stát na vlastních nohách
hnala ho kamsi vpřed
a světe div se!
baštil mu to i sám svět
nad vodou držely ho lásky
o nichž většinou jen snil
později držel své lásky on
když šampionem už tak trochu byl
ač párkrát minul cíl
který si možná někdy dal
jiné zas pro změnu docílil
takové co ani nečekal
studentík málem ještě včera
dnes však už málem kmet
jak mohlo tak rychle uběhnout
těch víc než pár desítek let?
párkrát jen zavřeš a otevřeš oči
a nestačíš se divit
jak bláznivě kulatý je svět
a přesto netočí se zpět
tím stydlivě naivním studentíkem
jen kdyby to aspoň jednou ještě šlo
byl bys rád zase klidně hned
Praha, 26.4.2021
https://www.youtube.com/watch?v=jQ3srch5YBA
...zpět?...to raděj ne...už jinej je svět...než býval...;-) nebo jsem už starej pes...na takovej...jakej je dnes...;-D
27.04.2021 15:23:57 | Marten
:-D) Chápu, však to je jen takový výron nostalgického sentimentu, který na mě vlezl při poslechu té připojené písničky... ;-)) Naštěstí si pamatuju většinou jen to dobré a hezké, takže ta doba malin nezralých má v sobě dnes pro mě neopakovatelné kouzlo. Nicméně, co bylo bylo, ve skutečnosti jsem rád, že pořád ještě žiju a zdraví mě trápí zatím ještě jakžtakž snesitelně... ;-)
27.04.2021 17:32:57 | Amonasr