Líbí se mi dnešní čas
kdy pukají pupeny
stromy nasazují první listy
jako figurky Člověče, nezlob se
Líbí se mi dnešní čas
Kdy jakoby padají
jen šestky
Líbí se mi léto
čas nočních procházek
pod temným, bohatým listovým
v krátkých rukávech a nohavicích
Líbí se mi léto
Kdy šero stromů pomáhá
zásadním děním lidských životů
Pro stromy jara
dospívající dívky
létem už připravené nevěsty
si v čase dalekých rozhledů
přijde nepravý nápadník
pasák Podzim
Nejprve je oblékne
do křiklavých šatečků kurtizán
I ty z nich strhá
s prvním sněhem je předá
kuplířce Zimě
Ze závějí pak trčí
žalostné, černé kostry
akorát že jen šestky nepadají...
05.05.2021 10:08:39 | enigman
Díky.
Kdyby padaly jenom šestky, tak by nebylo vítězů ani poražených, nikoho by nebavilo hrát Člověče, nezlob se, všichni by se zlobili. Takže je vlastně fajn, že občas padne i nějaká ta jednička :-)
05.05.2021 11:14:14 | Kaj
A znovu do jara ...
To je tak hezká báseň. Skoro mám na jazyku .. krásné je žít
30.04.2021 17:50:05 | Vivien