A v měsíci máji
už pampelišky zrají
chvíli slunce hřeje
na nás se usměje
při slunečního jasu
dáme si sladkou pusu
a žádný mráček nad námi
nám nezabrání líbání,
někdy prý
lije jako na podzim
na naše hlavy i do květin
my hledáme si přístřeší
deštníkem neprší
to dobře víme
deštník máme sice malý
tak k sobě jsme se nakonec
těsně přitulili
slunce zase vysvitne
ujdeme pár kroků
slunce neví jo či ne
pak zase vítr
přifoukne si mrak
i to se může v máji stát
čekat se nedá na zázraky
vody jsou někdy plné mraky
a prší i na křídla motýlí
motýli z deště nešílí
ten motýl pod křídlem spí
třeba si sen o lásce sní
a prší i do tulipánu
a ten se pousměje
aspoň hned neuvadnu
vždyť u kopretiny dobře mu je.
~~~~~~~~~
Všechny květy v máji
už líbání znají
za větru i za deště
natáčí se k sobě
šeptají si slovíčka
o té jarní lásce**ST:);)
Květuško ráda jsem četla, jako vždy u TEBE * mávám a zdravím.
01.05.2021 23:24:23 | jenommarie