Láska je sladká
jako čokoláda
která se jí
místo chleba
Láska je jako chlad piva
vypitého pod třešní
rozkvetlou dívčím pelem
Láska je jako ukazovák
vztyčený přes horizontálu úst
Láska voní
jako pryskyřice
stromu Života
Život se odráží
od hladiny Lásky
chechtá se svým obrazům
na jejích zakřivených zrcadlech
Milá Vivien,
díky. Těší mě, že jsi potěšená.
Japonská třešeň je asi ta legendární sakura, ne? Tu kterou Japonci mají v každé své úžasné zahradě, na každém svém harmonickém obraze?
Výhled na třešeň znám, ale už je minulostí. Rozkvetlé stromy mi celkově připadají neuvěřitelné. Mám je raději než květiny. Nejlepší je, když na člověka nějaký nečekaně vybafne. Stromy kvetou všude. Vytváří nečekané kontrasty.
06.05.2021 14:15:35 | Kaj
Ano, teď je sakur čas, netrvá dlouho a krása jejich pomine, proto kdo má rád, má nyní oči otevřené. Je to krásný čas. Ať i tobě výhledy příjemné.
06.05.2021 18:26:00 | Vivien
Tedy ty úvodní dvě STrofy mě dostaly ... druhá nejvíc. Tohleto u kávy číst a z okna koukat na rozkvetlou japonskou třešeň jako já teď, no jaký hned krásný jarní den ...
06.05.2021 14:05:46 | Vivien