Anotace: ..A svůdně šeptá odpověď, dřív než těla dopadnou na hebký mech, kde májový déšť do šatů se vpijí dál, potom ze rtů se ji dere dlouhý sten, když marně zkouší odtlačit stromu kmen a do plic chytá druhý dech,když ji kůra zlehka studí na zádech...
Svět má pár chvil
Které před zraky skryl
A údiv krás mi nestačí
To když tu voní májový květ
A v dáli zní křik krkavčí
Svět má pár zvláštních chvil
Ten vjem ve mně zbyl
A city mé ve spirále roztáčí
Jako šedé mraky co táhnou krajinou
Nespoutané, bez cíle jsou
Cítím, jak jaro kolem prochází
Změní všechno i já jsem v extázi
Když svým závojem se mě dotýká
Ta dívka, Můza básníka
Co ze rtů odezírá slova má
A svůdně šeptá odpověď
Dřív než těla dopadnou na hebký mech
Kde májový déšť do šatů se vpijí dál
Potom ze rtů se ji dere dlouhý sten
Když marně zkouší odtlačit stromu kmen
A do plic chytá druhý dech
Když jí kůra zlehka studí na zádech
Svět má pár krásných chvil
Jsou klenotnicí mých sil
Do všech směrů ji v dlaních otáčím
S ní májovým vánkem chci tu vát
Zavřít oči a vrátit čas...
(Hanuš Šparlinek, 12.5.2021)
Až na poslední strofu, se mi to hodně líbí*
12.05.2021 15:53:58 | šerý
Děkuji za uznalou kritiku zkušeného kolegy. Uznávám nedostatek. Slova rezervoár,volty, napětí kazily celkovou náladu textu. Poslední strofu jsem tedy upravil. Nejraději bych psal hudební texty ( pár jich mám, ale spíše cover), ale bez vlastní hudby nebo masívního odběru to je bezcenné. Proto někdy to experimentování se slovy...
12.05.2021 20:05:14 | Hanuš