Ještěrka.
Anotace: Ze sbírky Chorvatsko 2021.
Potkala mě ještěrka.
Na kameni.
Hezoučká.
Nebyla to příšerka.
A pak druhá, třetí.
Dala mi smysl žití.
Omládla jsem.
Ještěrkou stala jsem se.
Na kameni opalovala se.
Slunce přijalo mě.
Nic netrápilo mě.
Obavy nebyly v hlavě.
Spokojená právě.
Bezstarostnost ještěrky.
Vlezla mi do každé dírky.
Slunce obarvilo mě
a pohladilo zevně.
Jsem vždycky zmrzlá
a tady jsem se hřála.
Teplo u moře mám ráda.
Pro duši bezva čokoláda.
Chtěla jsem natočit
proslov moře,
ale neumím to dobře.
Tak jsem si tóny uschovala
v sobě
a budou mě hřát
v každé době.
Už poslouchám,
co ráda mám.
V sobě mořskou lásku.
Už se nerozpadám.
V sobě tu ještěrku
ráda mám.
A tak se vyhřívám.
Čelo, nos i tváře.
Odnést si kus tepla
a být šťastná na celé čáře.
Moře je mou múzou
a hladím zemi krásnou.
Ještěrčí mluvou.
Je teplo
a jdu cestou.
Krásnou a známou.
Nekonečnou.
Do tepla pouštím vás.
To je to málo,
co mohu z lásky dát.
Mé štěstí v rozdělení
a připojení v pravý čas.
Zdravím básní vás.
Přečteno 151x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Amonasr, Rebejah, Iva Husárková, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)