Až spadne opona lží
Anotace: Přemýšleli jste někdy nad tím, že také komik má city a trápení a nedokáže se neustále jen usmívat a rozesmívat okolí? /V roce 2008 oceněna čestným uznáním z BKC v rámci soutěže "Brněnské kolo". ...musím to uvádět...bohužel./
Představení začíná.
Desítky diváků.
Se zářícíma očima.
Obrovské jeviště.
Plné hvězd.
Hedvábná opona.
Zvedá se.
Dnes?
Komedie obohacuje program.
Musí se usmívat.
Ani stopa po smutku.
/Srdce bolí?
To přec počká!/
Veselá slůvka.
Posměch.
Ohromný úsměv.
/V duši žal./
/V oku slza?
Ven!
Pryč s ní!/
Emoce si hlídej!
Chceš-li jíst a být živ, zdráv,
nevybírej místo emocím zde.
Zde, na tom velkolepém jevišti.
Přetvařuj se!
Toť přec tvé řemeslo...!
/...Tak nač ty emoce?!/
Končí výstup.
Tak tristní.
Smutný divadelní klaun.
Rozesmívá publikum.
Sám však brečí.
/Po zahrnutí opony, samozřejmě!/
Padá slza...
...a pak druhá...
...třetí.
Kap.
Kap.
Kap.
Neplač, naše smutná vílo.
Otři slzy...
...na, tu máš kapesník!
Dnešní lidé...
/egoisté/
...jen na city druhých umí hrát!
Zranění schovávat.
Na lásku si hrát.
/Ó, jak směšná parodie!/
Pravé city chovají...
...k sobě pouze.
Tihle lidé...
/Škoda povídat./
...neznají obdiv.
/Víš, ten z lásky./
Uběhnout nejvíc.
Přeprat celé okolí.
Vyhrát počítačovou hru.
Vypít největší množství alkoholu.
A co takhle:
Složit z citů píseň?
Obdivovat a milovat skrz verše?
Namalovat portrét přírody?
/Smích....?....!/
Děkuji.
/To mi stačilo./
Odcházím.
/Egoisté!/
Komentáře (4)
Komentujících (4)