V takové zemi žijeme,
kde světlo neusíná,
kde na tři kroky přeskočíš
porostlé svahy vína.
V takové zemi žijeme,
kde ticho v lesích zpívá,
kde hory z dálky mávají
bělostnou čapkou piva.
V takové zemi žijeme,
kde v řekách plných pstruhů
znavené nohy smočíme,
než přejdeme svou duhu.
***
...v takový krásný zemi bych chtěl taky žít..;-) ale sucho, znečištění a kůrovec tady žijí taky...
23.05.2021 22:04:17 | Marten
Takové si to pamatuji z mladších let, ale nyní ...?
Dál to rozvíjet nebudu, protože bych si zkazil krásný pocit z tvé básně.
23.05.2021 07:12:29 | Jackyl
V takové zemi žijeme,
kde lidé ze sousedů mají strach
ulice jsou vyprázdněné
a na lavice sedá prach
Tvé verše jsou však hřejivější :) Pěkně se četlo
22.05.2021 21:29:52 | Klára Němcová