Po nebeských kolejích
jezdí vlaky plné obilných krup
kapek slunečnice
vloček máku
všeho, co Hospodář
na polích oceánů
vypěstoval
A my
děti u trati
nemáme ponětí
kam putují vlaky
s nádhernými lokomotivami
Napíšeme na draka
a na podzim pošleme Strojvůdci
aby něco poslal i do Afriky
aby se zmenšila Sahara
Strojvůdce nám ukáže
že jsme sila
plná zrn slov, pojmů a významů
Ukáže nám vlaky našich vět
z jejichž oken
mávají nedočkavá písmena
Zeptá se nás,
svých prstů,
proč něco ze svého vědění
nepošleme na jih
Moc smutné, sedět v chudinském slamu a koukat na supermoderní civilizaci, která je pro ně jak sen...
24.05.2021 13:09:24 | Lighter
Milý Lighter,
diky. Můžeme dohlédnout do životů hladovějících ve slumech? Já se k tomu stavím tak, že nemohu. Nechci se na to ale vymlouvat. Mou reflexí je smutek. Jak dobrým jsem zrcadlem?
24.05.2021 13:19:29 | Kaj
Bohatým evropanem, co má vše na světě, co si jen může přát..žije v ráji...(Pohled ze slamu). Ale napsáno zajímavě...
24.05.2021 13:25:40 | Lighter