Víš, s jakými hraji kartami
víš, že o tom vím
hrajeme zvláštní hru
pro prvňáky
Zapomínáme
že druhý ví
hrajeme podle zvyku
jako s ostatními
Když už to nejde dál
když už nemůžeme v souboji dobývat
namlouvat si druhého
nezbývá
než spolu táhnout za jeden provaz
jako přátelé
nebo jako hotoví partneři
Skutečnost za okny
se během hry
slila do olověné řeky
Hledá cestu
jako slepý had
s šupinami vlnek na hřbetě
Nabízí se ke koupání
k roztavení osobnosti
Mohl bych z ní vylézt
ve Tvé kůži
v Tvých šatech
v Tvých barvách
ve Tvém make-upu
do Tvého rodného domu
ke Tvým rodičům
Analogicky by jsi Ty vstoupila
do mého světa
Když je po hře
není důležité, kdo vyhrál
ale do jak změněné skutečnosti
se navrátíme
Karbaníci, hrátky s časem. Táhnout za jeden provaz v krajině promněnlivosti. Povedené to máš.
27.05.2021 16:33:20 | šerý
...a skutečnosti mezi tím dorůstá Abrahamovský plnovous***ST* :-D*
27.05.2021 10:26:25 | Frr
Pamatuji si, když Grygar vyprávěl v Okně vesmíru do kořán o dvojčatech. Jedno z nich vyjelo na kole do vesmíru, aby se po čtyřiceti letech vrátilo podobně staré jako na začátku ke svému zestárlému bratrovi :-)
Díky Frr
Krásný den
27.05.2021 10:42:48 | Kaj