Láska v tvare hovna
Srdce skončilo nečakane
na invalidnom vozíku
a ďalšia príležitosť na lásku
nemá bezbariérový prístup
do izby vytekajú spomienky
ako mozog z rozmlátenej hlavy
a možno to bolí o niečo viac
žeravé myšlienky
že sa každé telo z nedávnej minulosti
zmenilo iba na obraz o niekom
kto už presadol na iný vlak
do vozňa plného hovien
ktoré z ľudí vyliezajú
keď treba predstierať pravdu
aj takto umierajú lásky
ktoré nikdy celkom neumrú
ostane hovno
vymodelované do tvaru srdca
a vždy sa nájde niekto
kto sa naňho ulakomí
nosí ho pri sebe ako talizman
verí v šťastie a osudovosť
teší sa zo života
netuší však
že všetky tie vyznania
uistenia
a slová lásky
vychádzajú z riti
preto srdcia maľujeme
ako zadok obrátený dohora
má to niečo do seba
Přečteno 163x
Tipy 4
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková, Frr, Petr27
Komentáře (1)
Komentujících (1)