krásu piješ pohledy
sotva odzátkuješ
víko člověka
a člověk pod víkem
dozrát tvému jazyku
nemá čas
příliš dýchá na tebe
svěžím tvarem svým
a mladostí
na pravou krásu nepočkáš
svou nedočkavou
malicherností
jak nejlíp dostat se na dno
než poznáním zralým?
proč hned pít
když stačí ti jak sladce voní?