Mořské povídání.
Anotace: Ze sbírky Chorvatsko 2021.
Moře, dej sílu těm,
co mě drží nad vodou.
Jsou mi poutem
i kloboukem,
co neodlétne
větrem ani tmou.
Nerozplyne se dálavou.
Moře, dej sílu těm,
co se mnou zůstanou.
A nebudu pro ně jen vzpomínkou.
Moře, chláchol v žalu
ti, jenž žijí ve
vnitřním chladu.
Dej nám sílu všem
a zapůjč krásný šém,
ať pomůže všem.
Tam i tam.
Pod mořem i nad mořem.
Každý má krásný vjem.
Tak hezké slovo posílám
pomocí něžných vln.
Objímám a přeji,
ať každý má méně skvrn.
A milujeme se tací,
jací jsme
a v divadle světa
se správně nacházíme.
Poznání je cíl nejvyšší.
A láska bod nejširší.
To moře je pravlast všeho.
A laskavého.
Tak hurá do bodu nalezeného!
A čistého.
Přečteno 129x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, kudlankaW, Psavec, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)