VLASTNÍ ZPŮSOB BYTÍ
všechny ty linie
barvy
vůně
zvuky
otisknuté razítky okamžiků v nás
smích života i pláč umírání
nestálá proměnlivost světa
v níž jsme jen náhodným střípkem do mozaiky
kamínkem přilnavým
který se k podloží tak rád důvěrně tiskne
a zároveň se z něj zvědavě odlupuje
celá ta nekonečná mnohotvárnost
jejíž jsme chtě nechtě součástí
které smíme přidat buď zlomek harmonie
nebo být jejím rozdrásaným vředem
je na nás co si my sami vybereme
čím pro druhé ozvláštníme svůj vlastní způsob bytí
zda dokážem rozeznít tichý tón druhým do radosti
nebo se do jeho čistoty už ani naladit nedovedem
Praha, 6.6.2021
https://www.youtube.com/watch?v=kbJcQYVtZMo
Tak jsem si konečně spočítala všechna ta má razítka. Jsem doteď netušila, jaká jsem úspěšná sběratelka. Ale nějaká ta bílá místa na mapách ještě mám, no to se mám :-)
07.06.2021 14:37:15 | Vivien
Svoboda myšlení je krásná, ale svoboda konání často končí, když narazíme na blbce...:-)
07.06.2021 11:31:59 | Lighter