Vítr listuje atlasem
map denních obloh
s přeskupujícími se
kontinenty mraků
Zachycují se jako babí léto
O špičky koruny boha řeky
o vrcholy topolů v meandru
Topoly
modlící se jako jeptišky
bůh z jejich stínů
maluje přes řeku
šrafy přechodu pro Ježíše
Řidiči porcelánových autobusů
se ožrali do té míry
že se rozhodli se vydat
za svými láskami
Naštěstí neví kudy
jinak by vykročili
po přechodu
Ve vzduchu zůstane viset
jejich tázání:
„Kde jsou ke koupení
veselé oči?“
„Stačí jen vyfouknout
a namalovat kraslice?“
„Podle jakého receptu
upéci medové prsy?“
„Bude stačit med z Předboje,
který mají v potravinách?“
Jehlany smrků
a koule listnáčů
odpovídají nesrozumitelným šuměním
Ta je tak hezká, že jsem raději vyhledala přechod, abych nevkročila do vozovky bez rozhlédnuti...ST
08.06.2021 12:38:15 | Vivien
Tu třetí strofu Ti závidím - za mě krásná*
A vůbec. Je to velmi povedená poezie ve fantazijním rámu.
07.06.2021 15:48:13 | šerý
Spousty krásných a zajímavých obrazů jsi poskládal milý Kaji.*ST ;)
Pěkný den a ať se ti dnes daří co nejlépe:)
07.06.2021 08:44:20 | jenommarie