Mami.
Anotace: Ze sbírky Kamarádům 2021. Básnička pro syna.
Mami. Píšeš?
Ano. Píši dál.
Byl den matek
a Ty jsi zavolal.
Den lepší se stal.
Píši v odstínech Moneta
a usmívám se do léta,
jak by jsi si přál.
A pro Tebe píši dál,
aby ze dne den lepší se stal.
Mami. Nepřestávej.
Zavolal jsi,
aby jsi hřál.
Příběh, který láskou žije dál.
Mámy nepřestávají milovat.
A slova umí dát.
To už je doba,
kdy s autíčky jsi chtěl spát.
Vzpomínáš?
Já zas z kostek
stavěla hrad.
Tak mami píše dál.
Pro dny příští,
co neskončí na kolejišti
a srdce bije dál..
Den nový a léta běží.
A Ty jsi.
Usměje se i kněží.
Den není temnou věží.
Mami, píše dál,
jak jsi si přál
a o to stál.
Štěstí Ti píši do básně.
Pořád mám Tě.
Přečteno 209x
Tipy 18
Poslední tipující: Emily Říhová, Achilleus Naso, Amonasr, Koza, Iva Husárková, Jackyl, Květka Š., Amiradi, Frr, Psavec, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)