Anotace: Výhled a zamaštění sešitu na zahrádce šumperského bistra.
Radostná lenost podvečera
°☆°
Závojem prostého půvabu, ulici oděli.
Kostky a dlažba s jednotvárnosti jiskřili,
lemují ji domy, jenž čarokrásně voněly.
Příměs esence Vídně, paprsky ve vánku vířily.
°☆°
Příjemně vlahou ulicí slunce mizelo,
klid letního podvečera kanul z nebes.
Neklidná nitra bytostí blažené ticho plnilo,
prostupovalo skrz nesourodý tok lidských těles.
°☆°
Ptáci naposled zlatavý svit rozšvitořili.
Slunce propadalo hedvábnou náručí obzoru,
diamantové odlesky prvniček, úlohu dne mařily.
A město? Topilo se v nekonečné modři prostoru...
•♡•
Úplně si to představuji. Krásné počteníčko.
02.07.2021 21:46:20 | mkinka