V šálčí a podšálčí
Ve výšinách porcelánů utopie klid,
břitký jas, jenž v mořích zlata hada hledá…
Při spojení cinkot a úprk zběsilý -
v patách maska bledá v opojení mléčném..
Ve výšinách orlů křik a bělí oblačné,
šperk měst na úbočí šálčí nahotou sálá.
Stín kořání se vilní s bělobou, požírá obrubí
a v podšálčí panuje rozkaz mlčet…
Navečer dne setby nostalgicky odplétají lan,
lid v zádech shrbený sklízí slz marných…
Perutě labutí silou kypící povznesou sen
a podšálčí toužebně volností prahne…
Komentáře (0)