Anotace: Snaha o zachycení prchavosti rodícího se dne nad masivem Jeseníků.
Zášleh nad masivem
Silueta hor zachycená v noční dálce,
obrys panoramat, jenž dělí nekonečné nebe.
Jitřenka, zaskvěla se v rosou zmáčené louce,
mizí nejistota noci, pohlcuje sama sebe.
п^•●•^п
Nebesa v rozkolu dvou světů,
vprostřed schizofrenní podívané, mlčky stojím.
Hvězdy usínají, nekontrolovatelně padají dolů,
v nazlátlé oranžové záři, inkoustu čerň rozpouštím.
п^•●•^п
Tichou atmosféru prokreslují zpěvem opeřenci,
melodií budí lišejníky na kamenech vrcholků hor.
Srdce plné krásy, opouští všední existenci.
Vidím tu parafrázi na Smetanu, na Vltavu, na hvozdy velehor.
Moc krásné.
02.07.2021 21:44:58 | mkinka
Slo o zachyceni okamziku, jenz nas vsechny spojuje(kdyz si privstanem)
02.07.2021 21:51:36 | MrPterodaktyl