Slunce když zapadá
zvláštní má záři
Paprsky jeho
kouzlí pak v tváři.
Po mracích šedivých
rudá a zlatá bezi
Osvítí základny
bouřkových věží.
Pod mraky rodí se
barevná stuha
V kapiček proudu
tvoří se duha.
Záblesk
Již duní vzduchem hrom.
Světelný meč, druhý
po mracích v barvě letí.
Barevné proudy
i proudy vod.
Kochat se pohledy
na vlnách plout.
~☆~
☆