Moře je klidné
když slunce vychází
stříbrné vlny se po hladině
jen tiše prochází
přístav se taky probudil
a vítr všechny plachty
na lodích rozvlnil.
Z přístavu vyplují koráby
rybářské čluny a lodě
hned je živo na mořské vodě.
Na plavbu se chystá
i výletní loď s turisty
pozor delfíni,
ať se jim nepřipletete
do cesty.
Brzy už loď vidět není,
za obzorem zmizela v dáli
a racci chechtaví
se rozesmáli.
Pláže se zalidňují
všude jen slunečníky,lehátka,
stánek se zmrzlinou
a mořská voda každého osvěží
no je to pohádka.
Večer se vracejí z lovu
na bárkách rybáři
mořská hladina
se při slunci západu rozzáří.
Tady den až k ránu končí
dřív by bylo škoda
protože teď se třpytí
ta modrá mořská voda.
Když hvězdy září
a měsíc ten se z mraků kouká
z dáli je slyšet maják
jak na každý koráb houká,
teprve potom
snad půjdeme spát
o dnešním prožitém dnu
se nám bude zdát.
~~~~~~~~~~