Žádný stín
nemá život lehký
zmizí si každý,
malý i velký
jen jak se
slunce schová
stín zmizí
a těžko se hledá
stíny stromů,
domů,lidí i věží,
stín času
co tak rychle běží.
Doma si uděláš
svůj vlastní
jen prosíš svíci,
nezhasni,
ten plamen průvan
sfoukne,fí
a hledat stín
se nevyplatí.
Je přece
nad slunce jasné
že stín zmizí
jak se zhasne.
~~~~~~~~~~