Čekám.
Jsem nahá ve stínu
a čekám na báseň,
co oblékne mě do rýmů.
Jsem prostá a urputná,
šílená a neodbytná.
Jsem výpověď a směr v chaosu
a rozezpívám i rezavou basu.
Jsem démon a blázen
miliónů jevů.
Utíkám občas do průšvihů.
Tu a tam se vtáhnu.
Maňásek bez průtahů.
Zahrála jsem to divadlo správně?
Já nevím, polykám zmateně.
Najím se básní,
najím se slovem
a nebudu živa bolem.
Smích bude mým domovem.
Kdo jsi?
Tvá utonulá báseň.
Vezmi jí a zažeň povodeň.
Čekáš správně.
Už nebude nepřízeň.
Mluva má správnou pochodeň.
Srdce jde na roveň.
Jsem báseň a i v žalu jsem.
Neumírám.
Bortím se s Tebou.
Jsem Tvojí slzou.
Jsem Tvou.
Přečteno 187x
Tipy 14
Poslední tipující: Achilleus Naso, Jan Kacíř, Psavec, šerý, Dejvis, vůně mraků, Amonasr, Jeněcovevzduchukrásného, Frr, blues, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)