slýchával jsem hudbu znít
tam shora z podkroví
neviděl jsem nikoho přijít
ani odejít - jen slyšel kroky
a tóny starého gramofonu
deska šuměla a praskala
a omítka ze stropu
do špinavých talířů padala
v přítmí pokoje osvětleném
jen lehce lampou
otevíral jsem okno dokořán
a s cigaretou ve rtech se díval
do korun stromů
a těm tónům naslouchal
leč jednou večer z podkroví
ozvala se divná ráná
jako by ze stolu židle spadla
strop se otřásl
deska se zasekla
po chvíli přestala úplně hrát
nastalo ticho
už žádné kroky
jen já zůstal u okna nehnutě stát
a tu noc před domem vykvetly konvalinky...
Přidal bych tam druh hudby, co zněla. Jinak Not so bad :)
08.08.2021 21:48:49 | Ray Magini
přidala jsem si tě do oblíbených, tvé básně zaslouží mnohem víc pozornoSTi, než se jim dostává... děkuji...
08.08.2021 14:42:21 | Sonnador