Stavy, jenž slova neznají
v hloubi se šíří potají.
Co zářilo jak nova
tam prázdno, zemřel čas.
I vesmír se může zrodit znova
pak stvořit spoustu krás.
Jak nova vše jen dávat
pak zbude díra tam někde v nás.
Plotem obehnaná
vesmíru navzdory.
Na kraji staré
spuštěné závory.
Jen někdo zlomil klíč.