Anotace: Tento text by byl pro jednoho speciálního člověka, který se sice vždy v mém životě jen mihne, ale vždy na mé duši zanechá stopy
Již je to dlouho kdy tvou přítomnost
zvěstoval vítr v korunách stromů
v mé mysli jsi však nikdy neodešel
I když jsi jen trochu zvířil vzduch
a jen lehce pohnul mými hladinami
Bylo to vše lepší než bezvětří
Uběhla doba kdy mě zahřalo teplo tvého svitu
jsi totiž jako den na jednom z pólů
v jednu chvíli mi svítíš skoro
bez přestání a hned za další
se již neobjevíš
Pak jen marně hledám tvou zář tam
Kde se již vytratila
abych se z ní mohla tešit někdy příště
Jsi moje Laura a já ti věnuji všechna svá díla
přenechám ti všechny své sonety
jen neodchazej
Budu tvůj Petrarca
Som jeden z mnohých a som na to hrdý, som hrdý, že som jeden z tých, ktorí si tvoju báseň prečítali a bol to krásny zážitok :)
13.12.2021 23:33:00 | Dávid
Hm, ráda se přidávám k všeobecné chvále. Také se mi to moc líbí. ST a pozdrav z Prahy. Daniela
11.08.2021 14:39:59 | danaska