zpočátku filmově romantický vztah
stejně končí
spaním na gauči
zítra brzy vstáváš do práce
a tak si vybírám
nevrzající parkety
když si jdu pro pivo
když ponocuju
našlapuji do tvého snu
bříška chodidel se sotva dotýkají
podlahy
(vypadám při tom jako debil)
neohrabaně občas dupnu za hranice
- za povolené prahy
s láskou
s citem
našlapuji do tvého snu
o návratu na začátek
k první
no i když spíš ke druhý a třetí
klapce
(V Plzni, 19. 8. 2021)