Kolik slov za jeden život
Do mysli posbírat se dá
a kolik času musí plynout
než zjistíš, co každé znamená
A jejich význam někdy život změní
Z vlídných jsou nože, z vřelých led
Z blízkosti vane osamění
Z poprvé je hned naposled
Z těch, co si schováš na památku
Dnes láska stará promlouvá
A drsná ruka, hlava v šátku
Z paměti hlubin vyplouvá
Ta stará slova nezraňují
Nemění význam, nekřičí
Jen v každém čase zpřítomňují
Ty dávné časy holčičí
Tak je tak smířlivá, přitom slova poskakují a hrají si s významem, skoro bych vyběhla před dům si zaskákat panáka. Vždycky mě zaujmou verše, které mají jisté poselSTví, kde slova mohou čtenáři napovědět, a on tuší, co asi za nimi ...
26.08.2021 11:56:41 | Vivien
Děkuji, vážím si tvých slov. A toho panáka si klidně dej, vždycky je čas na radost.
26.08.2021 21:20:50 | Lexi