V horách a pod lesem
leží tam skryta.
Tůňka ta malá
potěchu skýtá.
Paprsek světla probil se mraky
do tůňky nahlédl, koukni se taky.
Kamínky bílé hladina skrývá.
Jiné jsou hnědé, občas to bývá.
Zelená tráva lemuje břeh
starosti plané daleko nech.
Do tůňky ponořit ruce a chlad
vody té čisté, do sebe sát.
Na trávu lehnout si
kochat se pohlede.
Zastavit kroky své
skoro již nesvedem.
Ženem se stále, dopředu-vpřed
užijme trochu si tenhleten svět.
Doteky, pohledy, krajiny dar
studánku pod lesem a žádný žal.
Usmát se do slunce, vždyť je to dar
Posedět na chvilku, ve stínu skal.
~☆~
Na chvíli ztratit se v tichosti lesa,
kdy obejme Tě přírody krása...
02.09.2021 23:03:10 | Emily Říhová
připomněl jsi mi oblíbené místo... obrazy malované, krásná báseň pane:)
27.08.2021 14:36:11 | Sonnador