Ty šedé těm tmavým šeptají
jakou pouť už prožily
Ty tmavé tomu nevěří
(však až to i ony prověří)
tak také ztratí barvu svou..
A pak se spojí s poznáním
že život prohry přináší
Však úděl náš je ráno vstát
a třebas, že je všude chlad
nastavit slunci svoji tvář
poprosit jej "můžeš hřát?"
Naději hýčkat, úsměv dát
celým svým srdcem milovat
Vlasy se v copy splétají
copak si asi šeptají.....?