SNOVÍ
setkání s odzbrojujícím mládím mi nadlehčuje duši
třebaže jen ve snu
alespoň v něm že můžu setřást tíhu stáří
osvěžit mysl naivně očistným okouzlením
jež umí pít z průzračnosti nezkalených očí
vím že sním a bráním se proto probuzení
zdržuji co to jen jde ty zranitelně nevinné tváře
tak úsměvně rozpačité ze svého zárodečného opojení
které se stočilo tam kam samo zatoužilo
aniž by mělo strach z potrestání
chvěje se jen před svým teprve mihotavým štěstím
ještě mu ani nevěří
když hýčká si důkaz oddanosti na dosud nezvrásnělé kůži
pohled těch měkce uhrančivých očí
protíná skrz naskrz veškerý myslitelný čas
je něžnější než nesmělé pohlazení dlaní
vše vzácně křehké v sobě hravě schová
chvění nervových vláken příslibu závratě lásky
je ze všech snových vlání
to mámivě nejčarovnější
Praha, 25.8.21
https://www.youtube.com/watch?v=YIlGlw1Pr9U