~~
Ještě je léto
podzim má dovolenou
zatím hledá barvy
prý teď se neseženou
jenom tak trochu
asi trénuje
dnes si do zásoby
draky slepuje.
Až přijde čas...ách...
podzim si vzdychá
a potom si své barvy
s větrem,deštěm míchá
rezavá,žlutá,hnědá
a červená
v podzimní zeleni
se krásně vyjímá.
Pod každým stromem
barevný koberec
léto se usmívá
páni,to je ale věc
na to máš podzime
ještě pár dnů čas
//my víme//
že až podle kalendáře
si ruce podáme
já ti pak pomůžu
a všechno pomalujeme
a draky vypustíme
a dým bramborové natě
z pole ucítíme
a brambory v ohni upečeme
a každého začerníme.
A to bude po dovolené
a létu zaslzí oči
to jen mraky brečí
vlastně podzimně už prší...
~~~~~~~~
podzime podzime-sluneční výheň léta nahražuješ vzácnými brokátovými paletami barev...:-D* ST*
07.09.2021 15:17:37 | Frr
Vzpomínám si , jak jsem sbírala brambory, když žila ještě babička. Děkuji za vzpomínku.
06.09.2021 16:45:55 | mkinka
Jak z Ladovo "Z mého dětství." Kyprá vůně hlíny a světlem oslněných brambor. Pouštění rozzubených draků a zívání krajiny. Jen s nezdolatelnou nostalgií mám obav, zániku obdobných "symbolů." (Snad jen doufat a hledat na venkově.) Pěkně si stanula na devátem schodě...
06.09.2021 15:39:36 | šerý