Na kytaru mi padá prach,
jen vítr hraje ve strunách,
tichých smutných tónů pár,
z rudých uhlíků je cítit žár.
Štiplavý kouř se dere do očí
a jiskřičky k tobě vzlétly vstříc,
přes hory a jejich úbočí,
slzy kanou na mou líc.
Noční rej jiskřivých tanečnic,
proplouvajících noční oblohou,
těch nočních ohňů společnic,
které vznést se k tobě nemohou.