Sbírka: Vzdoromládí
Je chvíle, kdy to začne.
Z kouta hovoří tichý hlas,
recituje Shakespeara
a dotírá dolévaje pohár.
Takové spousty prachu se denně snášejí
a před mýma očima smazávají rysy z tváří pierotů.
...a proto odpouští má láska
mému koni, že mě do fabriky
honí, denně honí a cpe do ruky nářadí.
Neřádi - lidští pošetilci!
Jdem spolu k stolu
Tělo a krev
krev, krev, krev,
krev,
krev,
kapky, krůpěje,
k
l
a
d
i
v
o
a
h
ř
e
b
y
Plácání utěrkou.
Nedělejte mi tu svinčík.
V
í
a ch léb
n
o
Až ráno, až ráno,
až bude bílý den...
Kapela hrála, zvláště pak
troubi troubili.
Ploty padaly.
Hladoví se radovali.
Kradlki slepice.
Jericho, Jericho
vyžráno, opuštěno.
25.3.1986