Sbírka: Vzdoromládí
Večerní ulice
sluší mi nejvíce.
Raní lamp stmívání
domů mě zahání.
Večerní ulice
má mnoho kladů,
pro něž se potácím
od plotu k plotu.
V pramíncích potu mi
krystalizuje
myšlenka světice.
Večerní ulice
v lahvi rumu
krouží a pluje.
20.4.1986
Večerní ulice
sluší jim nejvíce.
Ranní lamp stmívání,
všeptané vyznání...
Večerní ulice
a lásek? Tisíce...
Od plotu ku plotu,
žena? ...A světice?
15.10.2021 13:49:46 | Dreamy