Anotace: Zavlažování duše
k
Mrkla jsem na ni
zrakem nezasvěceným
pak doma před zrcadlem,
je totiž moje.
Všichni ji máme, malou, tlustou, pevnou....
Odstoupila jsem dost daleko,
abych ji viděla v širších souvislostech,
jestli neudělala moc velkou
ostudu, když na protějším břehu
zastavilo vozidlo ; ))
při mém vylézání z vodní nádrže.
Minule si na mě počkali pobertové
na lavičce,
tak na koho narazím příště?
Až rozpálenou duši
zas bezostyště ponořím
do její úchvatně chladivé náruče
Rozpustí se v ní i malichernosti
zevlující ve vedlejší místnosti
a předsudky o době smíření
s vlastním osudem.