Anotace: Díval jsem se na WiKi a volby ve skutečnosti byly 23.-24.5. Mé první a jediné nesvobodné, ovšem dvojnásobně. Tohle je zřejmě alibi předem...
Sbírka: Vzdoromládí
Dal jsem svůj hlas,
jak dají jej i jiní,
bez zaváhání, bez rozmýšlení.
Nic nezměním, nic neovlivním.
Demokracie s tím počítá.
Dal jsem svůj hlas,
ani nevím komu,
záleží snad na člověku.
Hlas jsem dal
poutům, šibenici, tmářství
a nestěžuju si,
příště dám jej zase.
Čas od času se vyzvracím
a vystoupám po terase hory,
abych jako turista
dalekohledem pozoroval
prasata ryjící v hnoji.
20.4.1986