Mít nohy toulavý
a srdce tuláka
kterého hned kopec
na výšlap naláká
cepín,mačky,karabiny
v zimě však pozor
na laviny.
Lano dobře napne-li se
skobou řádně
zajistit se
smyčky,bivak,lezečky.
Já ti držím pěstičky.
Bohyně hor Adrástea
víc dohlížet
by snad měla
na nějaké škobrtnutí
ruku svou
dát k zachytnutí.
Někdy to žel,nestihne
pak se lano přetrhne.
Né,to ne…
Nefelé,bohyně oblaků
schovává vrcholy do mraků
a tam se s vrcholy
polaská.
Proto jsou ty hory
pro všechny horolezce
taková láska.
Makalu,K-2,Everest
Annapurna…Ách.
Stačí i Tatranský Gerlach.
~~~~~~~~~~~~~~