Anotace: ...
v kabelce máš
mrtvolu ptáčka
kávenky a bonbóny
toho ptáčka
co na břehu řeky
prořízl si hrdlo
a břitvičku
takovou malou
kterou zřejmě
ptáčka rozřežeš
a kilo cukru
který ohřeješ
kousky obalíš v karamelu
přitom se mohl krásně skácet
ze břehu
a byl by klid
nechal by se unášet proudem
čekal na nájezdy
dravých ryb
smrt je jasná
život je vratký
tobě je to jedno
máš ráda sladký